Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@12:57:30 GMT

«یک شب خوش» تابستانی «در اتاق باد می‌وزد»

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۱۹۷۹۶

«یک شب خوش» تابستانی «در اتاق باد می‌وزد»

با رسیدن به هفته میانی مردادماه نمایش هایی که اجراهای خود را در تابستان آغاز کرده اند صحنه را ترک می کنند و نمایش های جدیدی میزبان مخاطبان می شوند. بر همین اساس اجراهایی که از ۱۲ تا ۱۸ مردادماه بر صحنه خواهند بود به شرح ذیل آمده است.

نمایش‌هایی که به صحنه اضافه می‌شوند

- نمایش سلول خاکستری به نویسندگی و کارگردانی وحید رشیدی از ۱۳ تا ۲۸ مردادماه هر شب ساعت ۱۸:۳۰ به مدت ۵۰ دقیقه در خانه نمایش دا میزبان مخاطبان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- نمایش بیماری خانواده میم نوشته فائوستو پاراویدینو به کارگردانی الهام شکیب از ۱۶ مردادماه تا ۱۵ شهریورماه هر شب ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۷۰ دقیقه در تماشاخانه سپند به صحنه خواهد رفت.

- نمایش کارناوال به نویسندگی و کارگردانی میثم مرادی از ۱۳ مردادماه تا ۸ شهریورماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۷۵ دقیقه در تماشاخانه شانو اجرا خواهد داشت.

- نمایش در اتاق باد می‌وزد به کارگردانی سجاد تابش و نویسندگی امیر نجفی از ۱۳ مردادماه هر شب ساعت تا ۸ شهریورماه هر شب ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۶۰ دقیقه در تئاتر هامون میزبان مخاطبان می‌شود.

- نمایش کات داگ به نویسندگی و کارگردانی مصطفی فراهانی از ۱۴ مردادماه تا ۶ شهریورماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۷۵ دقیقه در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان به صحنه خواهد رفت.

- نمایش یک شب خوش به نویسندگی و کارگردانی رضا حماطی از ۱۳ مردادماه تا ۷ شهریورماه هر شب ساعت ۱۹ در تماشاخانه ایران تماشا اجرا خواهد داشت.

- نمایش موزه حیات انسانی به کارگردانی فرشته اعظمی و نویسندگی رودابه سرمدی از ۱۲ مردادماه تا ۷ شهریورماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۱۰۰ دقیقه در تماشاخانه آژمان میزبان مخاطبان می‌شود.

- نمایش دریم لند به کارگردانی مرتضی جلیلی دوست و نویسندگی صبا نجاتی از ۱۳ مردادماه تا ۵ شهریورماه هر شب ساعت ۲۰:۳۰ به مدت ۷۰ دقیقه در تالار مولوی به صحنه خواهد رفت.

نمایش‌هایی که صحنه را ترک می‌کنند

- نمایش زری سلطان به کارگردانی فربد همدانی و نویسندگی کرامت یزدانی تا ۱۲ مردادماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۶۰ دقیقه در تماشاخانه شانو به صحنه می‌رود.

- نمایش پر، یا داستان منحصر به فرد نویسنده ای که تا گردن زیر پتوی منحصر به فردش... به نویسندگی و کارگردانی محمد نورالدینی تا ۱۵ مردادماه هر شب ساعت ۱۸:۳۰ به مدت ۵۰ دقیقه در عمارت روبرو اجرا می‌شود.

- نمایش لامِلّا به کارگردانی زهرا بلاغی و نویسندگی عرفان خلاقی تا ۱۵ مردادماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۷۰ دقیقه خانه وارطان به نمایش در می‌آید.

- نمایش دربسته نوشته ژان پل سارتر به کارگردانی امیرحسین رضایی تا ۱۵ مردادماه هر شب ساعت ۲۲:۳۰ در خانه نمایش مهرگان به صحنه می‌رود.

- نمایش وانیک نوشته واسلاو هاول و به کارگردانی بهار محمودزاده تا ۱۵ مردادماه هر شب ساعت ۱۹ به مدت ۷۰ دقیقه در تماشاخانه سپند اجرا می‌شود.

- نمایش در میان آب ها به نویسندگی و کارگردانی سامره رضایی تا ۱۶ مردادماه هر شب ساعت ۱۸ به مدت ۶۵ دقیقه در کارگاه نمایش تئاترشهر به نمایش در می‌آید.

- نمایش دروغ به کارگردانی آریان رضایی و نوشته فلوریان زلر تا ۱۶ مردادماه هر شب ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۸۵ دقیقه در تماشاخانه ایرانشهر به صحنه می‌رود.

- نمایش معرکه گیری به نویسندگی و کارگردانی علی رضا ایزدی تا ۱۷ مردادماه هر شب ساعت ۲۰:۳۰ به مدت ۵۰ دقیقه در عمارت روبرو اجرا می‌شود.

- نمایش فرشته تاریخ به نویسندگی و کارگردانی محمد رضائی راد تا ۱۷ مردادماه هر شب ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۱۸۰ دقیقه در سالن چارسو تئاتر شهر به نمایش در می‌آید.

- نمایش خنده در طبقه‌ی بیست و سوم نوشته نیل سایمون و به کارگردانی شکوفه چرخی تا ۱۷ مردادماه هر شب ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۷۵ دقیقه در خانه نمایش مهرگان به صحنه می‌رود.

- نمایش مگس به کارگردانی توحید معصومی و نوشته اشتفان تا ۱۸ مردادماه هر شب ساعت ۱۸:۳۰ به مدت ۷۰ دقیقه در سالن سایه تئاترشهر به نمایش در می‌آید.

- نمایش جشن سالگرد نوشته آنتون چخوف و به کارگردانی داریوش مودبیان تا ۱۸ مردادماه هر شب ساعت ۲۰ به مدت ۷۰ دقیقه در خانه موزه استاد عزت الله انتظامی اجرا می‌شود.

- نمایش خنده ماهی به نویسندگی و کارگردانی عباس رثایی تا ۱۸ مردادماه هر شب ساعت ۱۸:۳۰ به مدت ۴۵ دقیقه در عمارت نوفل‌لوشاتو به صحنه می‌رود.

- نمایش اوستاد نوروز پینه‌دوز به کارگردانی رحمت امینی و نویسندگی احمد کمال‌الوزاره محمودی تا ۱۸ مردادماه هر شب ساعت ۲۰:۳۰ به مدت ۷۰ دقیقه در سالن قشقایی تئاترشهر اجرا می‌شود.

- نمایش لانچر ۵ به نویسندگی و کارگردانی مسعود صرامی و پویا سعیدی تا ۱۸ مردادماه ۲۰:۳۰ به مدت ۱۱۵ دقیقه سالن سایه تئاترشهر به نمایش در می‌آید.

نمایش‌هایی که به اجرای خود ادامه می‌دهند

- نمایش مضحکه بادسوار به نویسندگی و کارگردانی هما جدیکار تا ۱۹ مردادماه هر شب ساعت ۱۹ به مدت ۵۰ دقیقه در تماشاخانه سنگلج به صحنه می‌رود.

- نمایش در انتظار چراخ به نویسندگی و کارگردانی نیما نعمتی زاده تا ۱۹ مردادماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۵۰ دقیقه در موسسه فرهنگی هنری همای سعادت اجرا می‌شود.

- نمایش همه افتادگان نوشته ساموئل بکت به کارگردانی امیرحسین یزدی تا ۱۹ مردادماه هر شب ساعت ۲۱ در تماشاخانه سپند به نمایش در می‌آید.

- نمایش چشم به راه میرغضب به نویسندگی و کارگردانی حسین کیانی تا ۲۰ مردادماه هر شب ساعت ۲۰:۳۰ به مدت ۷۵ دقیقه در تماشاخانه سنگلج به صحنه می‌رود.

- نمایش مرغ دریایی من به کارگردانی و نویسندگی کیومرث مرادی بر اساس نمایشنامه مرغ دریایی آنتوان چخوف تا ۲۰ مردادماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۱۰۰ دقیقه در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر اجرا می‌شود.

- نمایش چهاردقیقه به نویسندگی نغمه ثمینی و کارگردانی الهام کردا تا ۲۰ مردادماه هر شب ساعت ۱۹:۳۰ در پردیس تئاتر شهرزاد به نمایش در می‌آید.

- نمایش همان چهاردقیقه به نویسندگی نغمه ثمینی و کارگردانی صابر ابر تا ۲۰ مردادماه هر شب ساعت ۲۱:۳۰ در پردیس تئاتر شهرزاد به صحنه می‌رود.

- نمایش حکایت های حاکم و جلاد به کارگردانی محمد حسین زینلی و نویسندگی مسعود فتحی تا ۲۱ مردادماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۹۰ دقیقه   در تماشاخانه استاد جمشید مشایخی اجرا می‌شود.

- نمایش سرمه ای با ث صابون به کارگردانی سهند جعفری و نویسندگی میلاد رضایی تا ۲۱ مردادماه هر شب ۱۹:۲۰ به مدت ۶۰ دقیقه در تماشاخانه شانو به نمایش در می‌آید.

- نمایش تماشاچی محکوم به اعدام نوشته ماتئی ویسنی یک و به کارگردانی سینا میرشمسی تا ۲۲ مردادماه هر شب ساعت ۲۱:۳۰ به مدت ۷۵ دقیقه در عمارت نوفل‌لوشاتو به صحنه می‌رود.

- نمایش هنر هشتم به نویسندگی و کارگردانی رضا حاجیوند تا ۲۳ مردادماه هر شب ساعت ۱۸ به مدت ۶۰ دقیقه در تماشاخانه ایران تماشا اجرا می‌شود.

- نمایش مثل هیچکس به کارگردانی مسعود رحیم پور و نویسندگی چیترا نادری و علی کوچکی تا ۲۵ مردادماه هر شب ساعت ۱۹ به مدت ۴۵ دقیقه در تماشاخانه ماه حوزه هنری به نمایش در می‌آید.

- نمایش لاموزیکا سوم به کارگردانی جلال تهرانی تا ۲۵ مردادماه هر شب ساعت ۲۰:۳۰ به مدت ۵۰ دقیقه در مکتب تهران به صحنه می‌رود.

- نمایش روز حشر، چهار متر و شصت سانت زیر زمین به کارگردانی حمیدرضا محمدی و نویسندگی احسان بداخشان و حمیدرضا محمدی تا ۲۵ مردادماه هر شب ساعت ۱۹ به مدت ۶۵ دقیقه در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان اجرا می‌شود.

- نمایش این یک اعتراف است به نویسندگی و کارگردانی شادی اسدپور تا ۲۵ مردادماه هر شب ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۶۰ دقیقه در عمارت نوفل‌لوشاتو به نمایش در می‌آید.

- نمایش لیگ قهرمانان، مرحله گروهی به کارگردانی سعید دشتی و داریوش علیزاده و نویسندگی داریوش علیزاده تا ۲۵ مردادماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت۶۰ دقیقه در عمارت نوفل‌لوشاتو به صحنه می‌رود.

- نمایش شبی که گوزن ها در آتش سوختند به کارگردانی فرید یوسف پور و نویسندگی محمدرضا آریان فر تا ۲۵ مردادماه هر شب ساعت ۱۸:۳۰ به مدت ۸۰ دقیقه در تماشاخانه مهر حوزه هنری اجرا می‌شود.

- نمایش مارلون براندو به نویسندگی و کارگردانی مهران رنجبر تا ۲۵ مردادماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۸۵ دقیقه در تماشاخانه سپند به نمایش در می‌آید.

- نمایش گورخواب‌ها به نویسندگی و کارگردانی سیامک صفری تا ۲۵ مردادماه هر شب ساعت ۲۱ در عمارت نوفل‌لوشاتو به صحنه می‌رود.

- نمایش اژدهای طلایی نوشته رولند شیمِلْفِنیگ و به کارگردانی علی پروشانی تا ۲۹ مردادماه هر شب ساعت ۱۹ به مدت ۱۰۰ دقیقه در سالن استاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر اجرا می‌شود.

- نمایش لولیتا نسخه‌ی ۱۲ به کارگردانی بهنام احمدی و نویسندگی فرشاد جعفری تا ۳۰ مردادماه هر شب ساعت ۱۸:۳۰ در تماشاخانه سپند به نمایش در می‌آید.

- نمایش اتینا به نویسندگی رسول کاهانی و کارگردانی حسین دیردار تا ۳۰ مردادماه هر شب در خانه نمایش مهرگان به صحنه می‌رود.

- نمایش کوریولانوس نوشته ویلیام شکسپیر و به کارگردانی مصطفا کوشکی تا ۳۰ مردادماه هر شب ساعت ۱۸ به مدت ۷۵ دقیقه در تئاتر مستقل تهران اجرا می‌شود.

- نمایش این یک تیتر زرد نیست به نویسندگی مهدی ضیا چمنی و کارگردانی الهام کردا تا ۳۰ مردادماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۸۰ دقیقه در تماشاخانه ملک به نمایش در می‌آید.

- نمایش حسن بدری برنده خوشبخت یک عدد مزدا ۳ به نویسندگی و کارگردانی هامون قاپچی تا ۳۰ مردادماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۶۰ دقیقه در تالار حافظ به صحنه می‌رود.

- نمایش مردی که می خواست مرد بماند به کارگردانی حامد اویسی طهرانی و نویسندگی افروز فروزند تا ۳۱ مردادماه هر شب ساعت ۲۰ به مدت ۶۰ دقیقه در سالن گوشه فرهنگسرای نیاوران اجرا می‌شود.

- نمایش افعال بی قاعده به نویسندگی و کارگردانی پویا اسدی تا ۳۱ مردادماه هر شب ساعت ۱۹ به مدت ۷۵ دقیقه در تماشاخانه ملک به نمایش در می‌آید.

- نمایش رویای یک شب نیمه تابستان نوشته ویلیام شکسپیر به کارگردانی مصطفا کوشکی تا ۳۱ مردادماه هر شب در دو نوبت ۲۰ و ۲۲ به مدت ۷۵ دقیقه در تئاتر مستقل تهران به صحنه می‌رود.

- نمایش صدای خنده حضار به کارگردانی حسام افسری و نویسندگی مجتبی کاظمی تا ۳۱ مردادماه هر شب ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۵۰ دقیقه در مجموعه تئاتر دیوار چهارم اجرا می‌شود.

- نمایش اشک ها و لبخندها به کارگردانی هادی قضات تا ۳۱ مردادماه هر شب ساعت ۱۸ به مدت ۱۲۰ دقیقه تالار وحدت به نمایش در می‌آید.

- نمایش اسب چشمه به نویسندگی و کارگردانی کرم اله سلیمانی تا ۳۱ مردادماه هر شب ساعت ۱۷ به مدت ۶۰ دقیقه مجموعه تئاتر دیوار چهارم به صحنه می‌رود.

- نمایش اولد سیبروک نوشته وودی آلن کارگردانی امیرمحمد مهاجری تا ۱ شهریورماه هر شب ساعت ۱۸ به مدت ۵۰ دقیقه در پردیس تئاتر شهرزاد اجرا می‌شود.

- نمایش پستچی، پابلونرودا به کارگردانی علیرضا کوشک جلالی و نوشته انتونیا اسکارمتا تا ۶ شهریورماه هر شب ساعت ۲۱ به مدت ۹۰ دقیقه در سالن استاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر به نمایش در می‌آید.

- نمایش پس از برخورد جسم سخت به سر به نویسندگی و کارگردانی سجاد داغستانی تا ۸ شهریورماه هر شب در دو نوبت ۱۸:۳۰ و ۱۹:۳۰ به مدت ۶۰ دقیقه تماشاخانه آژمان به صحنه می‌رود.

- نمایش مثبت فکر کن به نویسندگی و کارگردانی علی دهبان تا ۸ شهریورماه هر شب ساعت ۲۱:۱۵ به مدت ۶۰ دقیقه در تئاتر هامون اجرا می‌شود.

- نمایش شبی در طهران نوشته محمد چرمشیر و به کارگردانی مهشید حسینیان تا ۱۰ شهریورماه هر شب ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۱۲۰ دقیقه در تالار محراب به نمایش در می‌آید.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تئاتر نمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۹۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ژاپنی‌ها به نقاشی «ارواح» علاقه دارند؟

شوهر اویوا می‌خواست دوباره با همسایه ثروتمندش ازدواج کند، اما همسرش هنوز زنده بود. او ابتدا سعی کرد اویوا را مسموم کند، اما به جای اینکه او را بکشد، او را به طرز وحشتناکی زشت کرد. سپس او را به رودخانه انداخت تا غرق شود که موفقیت‌آمیز بود. اما بعداً، وقتی به آن رودخانه بازگشت، روح اویوا از آب برخاست تا او را به هرکجا که رفت تسخیر کند!

به گزارش فرادید، تصاویر خوفناکی از این داستان ارواح ژاپنی و سایر موارد مشابه آن، موضوع نمایشگاهی در موزه ملی هنر آسیایی اسمیتسونین است؛ نمایشگاهی با عنوان: «نمایش ماوراء طبیعی: ارواح و تئاتر در چاپ ژاپنی». 

قرن‌ها پیش، داستان‌های ارواح در ژاپن بسیار نقل می‌شدند. بیش از ۵۰ اثر به نمایش گذاشته‌شده از سال‌های ۱۷۰۰ تا ۱۹۰۰ توسط هنرمندان ژاپنی، نمایانگر قدرت ماندگار هنر چاپ چوبی و داستان‌هایی است که امروزه در ژاپن همچنان رونق دارند.

داستان اویوا، همسر وفاداری که روحش برای تسخیر شوهر قاتلش بازگشت، سال ۱۸۲۵ در نمایش کابوکی «داستان ارواح یوتسویا در توکایدو» توسط تسورویا نانبوکو روایت شد. 

کیت بروکس، از متصدیان نمایشگاه، می‌گوید: اگرچه موضوع ماوراء طبیعی مدت‌ها بخشی از فرهنگ ژاپنی بوده، دوره اِدو (۱۶۰۳-۱۸۶۸) و این تولید خاص به این ژانر اهمیت دائمی داد.

تصاویری از این نمایش ارواح و سایر نمایشنامه‌های آن زمان برای مشتریانی که خواهان داشتن یادگاری از نمایش و بازیگران خاص آن در قالب چاپ چوبی بودند، توسط هنرمندان بازتولید شد.

کابوکی که در دوره ادو ایجاد شد، به دلیل اجراهای دارای سبک و جلوه‌های ویژه پیچیده‌ای شهرت یافت که آن را به یک سرگرمی محبوب برای مخاطبان تبدیل می‌کرد. 

بروکس می‌گوید: «ترفندهای روی صحنه مانند درهای مخفی و وسایل زیاد صحنه نمایش مانند خون مصنوعی، وسایلی مانند سیم که شخصیت‌ها با کمک آن‌ها پرواز می‌کردند، همگی نشان‌دهنده حضور ارواح بودند.» 

هزاران چاپ با قیمت‌های شگفت‌آور ایجاد و در دسترس قرار گرفت. بروکس می‌گوید در دهه ۱۸۴۰، یک چاپ چوبی چندرنگ تک ورق به قیمت یک وعده نودل بود. 

چنین نمونه‌های رنگارنگ و زنده‌ای به ندرت پس از نزدیک به دو قرن باقی می‌مانند، به‌ویژه چاپ‌هایی که شامل برگه‌های کاغذی بلند می‌شدند تا جلوه‌های پیچیده صحنه را منعکس کنند. 

یکی از چاپ‌های چوبی استادانه این نمایش سال ۱۸۶۱ توسط اوتاگاوا کونیسادا ساخته شد. در این چاپ، بدن اویوا را می‌بینید که با یک قلاب ماهیگیری به سطح کشیده شده و با بالا بردن برگه، جسد دوم را می‌بینید، خدمتکاری که ناخن‌های دستش بعد از مرگ همچنان رشد می‌کنند. 

این ترفند روی صحنه گیراتر است، چون هر دو جسد توسط یک بازیگر به تصویر کشیده می‌شوند که لباسش را سریع عوض میکند. 

در دهه ۱۸۶۰، نزدیک ۴۰ سال از کاربرد ترفند صحنه می‌گذشت و در آن دهه، از مخازن واقعی آب روی صحنه استفاده میشد. بروکس می‌گوید چاپ‌ها برای بزرگداشت این ترفند ایجاد شدند. این قبیل چاپ‌ها نادر هستند، به خصوص آن‌هایی که کاملاً سالم باقی ماندند. 

ارواح قرن‌ها در تئاتر «نو» برجسته بودند و هدف آن‌ها، مخاطبان نخبه‌تر و باهوش‌تر بود. 

شاکیو، از سری «صد بدون نمایشنامه»، تسوکیوکا کوگیو، چاپ چوبی، ۱۹۲۷-۱۹۲۲ موزه ملی هنر آسیایی

فرانک فِلتِنز، از متصدیان این نمایشگاه می‌گوید: «آن مراسم شامل رقص، سرود و شخصیت‌هایی با ماسک‌های چوبی استادانه میشد. او می‌گوید: گذاشتن ماسک به این معنا بود که فرد اساساً نه تنها جوهره آن نقش را به خود می‌گیرد، بلکه در حال تبدیل شدن به آن است. این نوعی انتقال روح است که برای آن‌ها اتفاق می‌افتد.»

تسوکیکا کوگیو، هنرمند قرن نوزدهم در زمینه چاپ چوبی، نه تنها با مستند کردن شخصیت‌های ترسناک، بلکه با نشان دادن بازیگران پشت نقاب‌ها و خلق تصاویر پشت صحنه تئاتر برای نخستین بار، دست روی علاقه روزافزون به نو گذاشت. 

فلتنز می‌گوید: «این نگاه دزدکی به پشت صحنه تقریباً به نوعی توهین‌آمیز است، چون اسطوره‌شناسی نو را از بین می‌برد.» 

«داستان‌های نو شاید به اندازه کابوکی در بازتولید شبح‌ها مهیج نبوده باشند، اما در عوض فرم آن‌ها داستان‌هایی از گذشته‌های دور بود و آن داستان‌ها اغلب با مکان‌های خاص در سراسر ژاپن مرتبط هستند». 

«آن داستان‌ها از طریق ارواح مرتبط با آن مکان‌ها بیان می‌شوند و ارواح برای حافظه محلی حکم مجرای ارتباطی را دارند.» 

به راستی چرا ارواح در سنت‌های فرهنگی ژاپن دوام آورده‌اند و در دوره ادو احیا شدند؟ 

به نقل از پِرل مُسکوویتز مجموعه‌دار که همراه همسرش سیمور مسکوویتز، صدها اثر چاپی را به موزه هدیه داده، در کاتالوگ نوشته شده که شاید راهی برای نمایش جامعه‌ی در حال تغییر بوده است: «حدس من اینست که این داستان‌های شبح‌آلود اشکالی از عدالت در جامعه‌ی فئودالی بودند که در آن، اقتدار طبقه حاکم، مطلق بود». 

«در چنین سیستم طبقاتی ناعادلانه‌ای، تماشای این نوع نمایش‌ها که در آن‌ها، ارواح می‌توانستند به روشی که مردم نمی‌توانند انتقام بگیرند و عدالت را از طریق این نقشه‌های انتقام‌جویانه اجرا کنند، نوعی تخلیه روانی بود.» 

بروکس می‌گوید دانستن شمار چاپ‌های آن زمان دشوار است و مردم هنوز آن‌ها را با روش‌های سنتی می‌سازند. 

بینندگان حتماً می‌توانند این تصاویر ارواح را به تصاویر ترسناک فیلم‌های مدرن ژاپنی مانند Ringu محصول ۱۹۹۸ و بازآفرینی انگلیسی آن به نام The Ring محصول ۲۰۰۲ مرتبط کنند. 

بروکس می‌گوید: «ارواح ژاپنی چیزهایی هستند که مردم آن‌ها را فیلم‌های ترسناک ژاپنی می‌شناسند. بنابراین حتی اگر تخصصی در این موضوع نداشته باشید، همچنان می‌توانید چیزهایی ببینید که می‌شناسید و به آن‌ها علاقه دارید.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ماجرای پاکت قهوه‌ای پول چیست؟/ دارودسته باعث پیشرفت آدم‌ها است!
  • نمایش راز خوشه‌ی پروین در تبریز به روی صحنه‌ می‌رود
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • از فردریک تا بازگشت به خان نخست
  • «اسب قاتلین» ۲ اجرایی شد
  • نمایش «اسب قاتلین» دو اجرایی شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • چرا ژاپنی‌ها به نقاشی «ارواح» علاقه دارند؟
  • مستند «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم «هنر و تجربه» شد